Aukra bibliotek

Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.59481 VED
Eier
  • Aukra bibliotek
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2023
Noter
  • Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
ISBN
  • 978-82-430-1488-6
Tilgjengelige
  • 1/2
Venteliste
  • 0 (0)
*00002071pam  22002771  4500
*00152288
*008230627                a       0  00nob 2
*015  $a0689818$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-430-1488-6$binnbundet$cNkr 449.00
*08201$a641.594810902$zh$223/nor/20230726
*090  $c641.59481$dVED
*096  $a641.59481 VED
*100 0$aVedeler, Marianne$d1966-$jn.$0(NO-TrBIB)4026328
*24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; foto: Signe Marie Andersen
*260  $a[Oslo]$bSpartacus$c[2023]
*300  $a222 sider$billustrasjoner i farger
*520  $aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
*650 1$aMatlaging$zNorge$xHistorie$xMiddelalderen$1641.594810902$2bibbi$41642057$9nob
*650 2$aSpise- og drikkeskikker$zNorge$1394.1209481$2bibbi$41177616$9nob
*655 2$aKokebøker$2ntsf$4https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nor
*700 0$aAndersen, Signe Marie$d1968-$efotogr.$jn.$0(NO-TrBIB)10004063
*850  $aAukra bibliotek
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*950 0$aMatoppskrifter$zKokebøker$9nor
*950 0$aKokebok$zKokebøker$9nor
*996  $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=753424&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Bilder 
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Under innkjøp Aukra bibliotek641.59481 VED
Ex2Tilgjengelig Aukra bibliotek641.59481 VED